Mopoleiri syyslomalla

Tiistaina 13.10 sekä Pukinmäen että Rastiksen Mopohallit pakkasivat kamansa ja lähtivät Hankoon Bengtsårin leirisaarelle syysloman viettoon. Kyseessä oli kolmas Mopoleiri tämän vuoden puolella.

IMG_0029

Koska kyseessä on Mopoleiri, niin sinnehän mennään mopoilla. Tiistaina klo 11 Rastiksen Mopohallin pihasta lähti liikkeelle kaksi ryhmää, joista toiseen kuului 8 kevytmoottoripyörää ja toiseen 6 mopoa. Ryhmien perässä liikkeelle lähti kaksi huoltoautoa, joilla kuljetettiin leirillä tarvittavat varusteet sekä ruokatarvikkeet. Leirin osallistujat olivat suunnitellee etukäteen mopoille sopivan reitin koko matkalle. Reitti valittiin niin, että sopivin välimatkoin on tarjolla pysähdyspaikkoja sekä pyörien että kuljettajien tankkaukseen. Mopojen ajoaika pysähdyksineen Vuosaaresta Hankoon oli noin 7 tuntia. Kevytmoottoripyörät taittoivat matkan muutamaa tuntia nopeammin.

IMG_0030

Perillä alkoi välittömästi seuraava ohjelmanumero, jossa koko 20 hengen porukka ja kaikki tavarat ajettiin veneillä saareen. Viimeisten päästyä saareen, alkoi ilta jo hämärtyä.

20151013_162823

Keskiviikkona ohjelmassa oli erittäin runsaasti ulkoilua ja liikuntaa. Päivän aikana leiriläiset oppivat maastossa liikkumista, retkeilytaitoja ja tulentekoa erilaisilla rasteilla eri puolilla saarta. Päivän huipentuma oli värikuulasota. Värikuulapeliin valmistautuminen oli erittäin huolellista.

IMG_0042

IMG_0040

IMG_0939

Torstain aikana käytiin 3 tunnin melontaretkellä merellä. Osa melojista palasi rantaan kuivana, osa ei. Mutta merellisestä ulkoilmasta nauttivat kaikki. Torstai-iltapäivän aikana leiriläiset kiersivät saarella olevan seikkailuradan. Radan ryhmätehtävät haastoivat kaikki osallistumaan ja opettivat selviytymään haasteista yhteistyöllä. Torstaiaamuna alkoi myös saarella 22 tunnin mittainen älypuhelimeton aika. Puhelinten jättäminen pois käytöstä lisäsi keskustelua ja kasvatti mielikuvituksen käyttöä leirillä. Aikaa jäi mm. iltanuotiosta nauttimiseen.

IMG_0934

Perjantaina heti aamusta aloiteltiin paluumatkaan valmistautuminen. Edessä oli sama reissu kuin tullessa, joten liikkeelle oli lähdettävä aikaisin. Paluumatka sujui ongelmitta kunnes päästiin 5 kilometrin päähän Vuosaaresta. Pitäjänmäessä yksi mopo lopetti yhteistyön, joten ei muuta kuin raato huoltoauton kyytiin ja matka jatkui.

Kokonaisuudessaan Mopoleiri oli onnistunut reissu, joka tarjosi osallistujille unohtumattomia kokemuksia, uusien taitojen oppimista, yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä kivaa vapaa-aikaa. Sää oli leirin aikana selkeä ja kaunis, joten syksyinen luonto näytti parhaat puolensa leiriläisille.